Dury na degradatie Zulte Waregem: ''Dit komt heel hard aan''

Dury na degradatie Zulte Waregem: ''Dit komt heel hard aan''

24-04-2023 09:00 Laatste update: 09:27
5

Essevee ging onderuit tegen Cercle Brugge met 2-3 eindigde op de 17e plek. Zulte Waregem speelt daardoor komend seizoen niet meer op het hoogste niveau in België. Clubicoon Francky Dury ging in op dat feit.

"Ik heb er een heel slecht gevoel bij, dit komt heel hard aan", vertelde Dury aan Sporza over de degradatie van Essevee.

"Maar ik denk dat ze de koppen bij mekaar moeten steken en iedereen overtuigen dat een terugkeer naar de JPL binnen een jaar mogelijk moet en kan zijn", zei Dury over de mogelijke toekomstige terugkeer van Zulte Waregem in de Jupiler Pro League.

"De club heeft veel dynamische mensen, eigenaars die veel doen, fantastische supporters, een mooi stadion, een oefencomplex, de knowhow, het is een geweldige stad", aldus Dury over alle elementen die Zulte Waregem in huis heeft om een Jupiler Pro League-waardige club te zijn.

Zulte Waregem won 6 van de 34 matchen tijdens dit Jupiler Pro League-seizoen en speelde 9 maal gelijk. Het was te weinig voor behoud in de Jupiler Pro League.