Vandewalle over Gent-KVO: ‘Gent heeft zich gewoon belachelijk gemaakt’

Vandewalle over Gent-KVO: ‘Gent heeft zich gewoon belachelijk gemaakt’

24-04-2023 08:37
27

Chef-voetbal van Het Nieuwsblad werpt een blik op de strijd voor het laatste ticket naar Play-Off 1. KAA Gent greep naast het ticket met een pijnlijke nederlaag tegen KV Oostende. Het Gentse publiek moest met lede ogen aanzien hoe KVO gewoon sterker was. 

“Gent heeft zich belachelijk gemaakt”, schrijft Ludo Vandewalle, Chef-voetbal bij Het Nieuwsblad. “Wat een uitschuiver!” Gent heeft nog steeds kans op Europees voetbal, maar het wordt nu wel een stuk moeilijker. “Nu is het plots geen zekerheid meer”, merkt ook Vandewalle op. 

“De Buffalo's verloren een wedstrijd die ze moesten winnen tegen het reeds gedegradeerde KV Oostende. Een team dat uit zijn vorige twee do or die -wedstrijden met een doelsaldo van 0-9 terugkwam”, vat Vandewalle samen. Niemand had het inderdaad zien aankomen dat KV Oostende nog zo’n rol zou spelen bovenaan het klassement. 

“Het is een team dat helemaal uit elkaar hangt in een club die vreest voor de toekomst met een coach die uitgespuwd wordt”, schrijft Vandewalle. “Als je daar niet tegen kan winnen, verdien je geen plaats in de Champions' Play-offs.”