Barça beëindigt zegereeks van basispionnen Carrasco en Witsel bij Atlético

23-04-2023 18:55

FC Barcelona heeft de indrukwekkende ongeslagen reeks van Atlético Madrid weten te beëindigen. In Camp Nou wonnen de Catalanen met 1-0, Rode Duivel Yannick Carrasco speelde de hele wedstrijd mee bij Atlético Madrid en Axel Witsel startte in de basis, maar werd na 59 minuten gewisseld voor Alvaro Morata

In Spanje is het inmiddels niet meer de vraag of, maar wanneer Barcelona kampioen wordt. Op weg naar de landstitel wachtte wel nog een serieuze test op de ploeg van trainer Xavi, in de vorm van het treffen met Atlético Madrid. Los Rojiblancos waren dertien competitieduels ongeslagen, toen ze aan de wedstrijd in Camp Nou begonnen.

Barcelona was de bovenliggende partij tegen Atlético. Vlak voor rust leverde dat ook de enige treffer van de wedstrijd op: Ferran Torres prikte de bal toen bekeken in de verre hoek.

In de tweede helft was Atlético zeker niet kansloos, maar Barcelona kreeg twee gigantische mogelijkheden om de score te verdubbelen, maar Raphinha en Robert Lewandowski verzuimden samen om te scoren, wat tot frustraties leidde. In de slotfase was Atlético Madrid nog even gevaarlijk met Álvaro Morata, maar echt in de problemen kwam Barcelona niet meer.

Daardoor behoudt Barça zijn voorsprong van elf punten op Real Madrid. Nummer drie Atlético ziet het gat met De Koninklijke juist groter worden.