'Ten Hag plant 'clearout': vijftien spelers mogen vertrekken bij Man Utd'

'Ten Hag plant 'clearout': vijftien spelers mogen vertrekken bij Man Utd'

21-04-2023 20:29
3

Erik ten Hag zal deze zomer een 'clearout' overzien bij Manchester United, zo meldt The Guardian. De Nederlandse manager wil een flinke groep spelers van de hand doen, zodat er ruimte ontstaat voor aankopen.

De komst van een nieuwe spits en een middenvelder van wereldklasse genieten prioriteit bij The Mancunians. Daarvoor moet Ten Hag wel de benodigde financiële middelen genereren. Volgens de Britse kwaliteitskrant staan liefst vijftien spelers op de nominatie om verkocht te worden, waaronder Jadon SanchoAnthony Martial, Harry Maguire, Victor Lindelöf, Scott McTominay en Fred. 

Ook de naam van Donny van de Beek prijkt op de lijst. De 26-jarige middenvelder komt ook onder Ten Hag, met wie hij bij Ajax al samenwerkte, nauwelijks aan spelen toe en liep tot overmaat van ramp een blessure op. Aan de Amsterdammers werd in de zomer van 2020 nog veertig miljoen euro betaald. Sancho (85 miljoen) en Maguire (87 miljoen) waren nog duurder.

Anthony Elanga, Dean Henderson en Brandon Williams mogen eveens weg. Alex Telles, Hannibal Mejbri en Eric Bailly vertrekken zo goed als zeker, terwijl de aflopende contracten van Phil Jones en Axel Tuanzebe niet verlengd worden. The Guardian benadrukt dat ze niet alle vijftien daadwerkelijk vertrekken. Ten Hag houdt de selectiebreedte in het oog. Zo is de kans groot dat van het duo Lindelöf en Maguire er maar één verkocht zal worden, vermoedelijk die laatste.

De Gea en Weghorst
David de Gea, die donderdag tegen Sevilla nog teleurstelde, blijft waarschijnlijk wel bij Manchester United. De Spaanse doelman moet zijn contract nog verlengen, maar daar bestaat eigenlijk geen twijfel over. Ten Hag ziet namelijk andere prioriteiten op de zomerse transfermarkt. Hij moet verder nog een beslissing nemen over huurlingen Wout Weghorst en Marcel Sabitzer, al lijkt de kans klein dat de Nederlandse spits volgend seizoen nog actief is bij de club.

Het transferbudget van Ten Hag hangt verder af van de mogelijke overname.