Dubbelslag Rodrygo en wonderredding Courtois brengen Real naar halve finale

Dubbelslag Rodrygo en wonderredding Courtois brengen Real naar halve finale

18-04-2023 22:56
6

Een effectief Real Madrid heeft zich geplaatst voor de halve finales van de Champions League. Chelsea deed zeker niet onder voor de Spaanse grootmacht, maar een bekend probleem stak weer de kop op. Daardoor eindigde de clash in 0-2.

Chelsea-manager Frank Lampard verraste met zijn opstelling. Met Kai Havertz koos hij voor slechts één aanvaller, hoewel The Blues op eigen veld een 2-0 nederlaag uit de heenwedstrijd moesten wegpoetsen. Bij Real Madrid begon Thibaut Courtois in de basis, terwijl Eden Hazard de hele wedstrijd op de bank bleef. De eerste grote kans was desondanks voor de thuisploeg. Een voorzet van Reece James belandde voor de voeten van N'Golo Kanté, maar de Fransman verzuimde de score te openen.

Chelsea had een licht overwicht op Stamford Bridge, maar de Londenaren verzuimden om echt door te drukken. Kepa moest zelfs in actie komen op een schot van Rodrygo. Op slag van rust was Marc Cucurella nog wel héél dichtbij. De Spaanse vleugelverdediger wist Courtois echter niet te verschalken van dichtbij. De Rode Duivel werd uitvoerig bedankt door zijn teamgenoten. 

In de tweede helft zorgde Kanté weer voor het eerste gevaar, maar de Real-defensie was bij de les. Courtois pareerde op zijn beurt pogingen van Conor Gallagher en Kai Havertz. Chelsea voerde de druk zodoende op, maar het ervaren Real liet zich niet van de wijs brengen. De gemiste kansen braken de Londenaren - niet voor het eerst dit seizoen - op. Chalobah zat helemaal mis met zijn tackle op Rodrygo, die uiteindelijk ook het eindstation van een counter was: 0-1.

Het was een dreun voor jewelste voor Chelsea, waar Lampard wel meteen João Félix, Raheem Sterling en Mykhailo Mudryk inbracht. The Blues probeerden het nog wel, maar waren niet opgewassen tegen Real. Tien minuten voor tijd deelde Rodrygo de genadeklap uit op aangeven van Federico Valverde. In de halve finale wacht een treffen met Manchester City of Bayern München.