Ik ben overtuigd dat Anderlecht terug aan de Belgische top zal staan

"Ik ben overtuigd dat Anderlecht terug aan de Belgische top zal staan"

18-04-2023 23:45
29

RSC Anderlecht zit in een bijzonder moeilijke periode en strijdt al enkele jaren niet meer mee om de titel. Eliot Matazo, die paars-wit in 2018 verliet, ziet de Brusselaars zo enorm veranderd sinds zijn jeugd bij de Brusselaars.

Dat Anderlecht zelfs niet in de top acht staat, is niet wat Matazo verwacht van zijn jeugdclub. "Ik heb het gevoel dat Anderlecht dit seizoen niet op de plaats staat die het verdient. Ze verdienen meer. Anderlecht is zo'n prestigieuze club", geeft hij aan bij Eleven Sports.

En zo is Anderlecht sinds zijn vertrek ook enorm veranderd. "Toen ik er speelde, was iedereen in België bang voor ons. Ik denk dat ze dat een beetje kwijt zijn, maar ze zijn aan het heropbouwen", aldus de speler van AS Monaco.

Toch moeten de supporters volgens Matazo nog niet wanhopen. Hij gelooft dat Anderlecht er weer bovenop komt. "Ze hebben een project dat de jongeren op de eerste plaats zet en met het talent in de academie ben ik ervan overtuigd dat ze terug aan de top van de Belgische competitie zullen staan", besluit hij.