Courtois staat niet in doel tegen Duitsland: 'Waarschijnlijk krijgt Casteels kans'

Courtois staat niet in doel tegen Duitsland: 'Waarschijnlijk krijgt Casteels kans'

25-03-2023 10:49
9

Na de 0-3-zege bij Zweden trekken de Rode Duivels met het nodige vertrouwen naar de oefenpartij met Duitsland. Daarin zal Domenico Tedesco meer dan waarschijnlijk enkele andere jongens de kans geven om zich te bewijzen. Onder de dwarsligger komt er hoe dan ook een wijziging, want Thibaut Courtois zal niet aantreden.

Het Nieuwsblad weet dat Courtois rust krijgt, vooral met het oog op het verdere verloop van het seizoen bij Real Madrid. De maand april belooft namelijk moordend te worden voor De Koninklijke, met liefst negen geplande wedstrijden. In La Liga staan er uiteraard enkele competitieduels op het programma, maar er is ook nog de terugwedstrijd in de halve finales van de Copa del Rey (tegen FC Barcelona) én de kwartfinales van de Champions League tegen Chelsea FC.

Met dat overvolle bord in het vooruitzicht besluit Courtois, in samenspraak met de technische staf, om deze maaltijd aan zich voorbij te laten gaan. Dat biedt natuurlijk kansen voor anderen tegen Duitsland. Hoogstwaarschijnlijk zal Koen Casteels het Duivelse doel verdedigen. De sluitpost van VFL Wolfsburg lijkt hoger in de pikorde te staan dan Thomas Kaminski en Matz Sels, die eveneens opgeroepen zijn. Simon Mignolet was jarenlang de doublure van Courtois, maar zette onlangs een punt achter zijn interlandloopbaan.