Wilmots over mogelijke selectie Rode Duivel Witsel: “Eerste naam op mijn blad”

Wilmots over mogelijke selectie Rode Duivel Witsel: “Eerste naam op mijn blad”

15-03-2023 08:40 Laatste update: 09:16
14

Axel Witsel, de 34-jarige verdedigende middenvelder van Athlético Madrid, heeft een lange geschiedenis bij de Rode Duivels. Het is echter de vraag of Witsel er aankomende vrijdag bij zit, wanneer Domenico Tedesco zijn eerste selectie van de Rode Duivels bekend maakt.  

Marc Wilmots kent geen twijfel wanneer het gaat om Witsel. De oud-voetballer en hoofdtrainer geeft aan dat hij Witsel bovenaan zijn lijst zou zetten.  "Het was de eerste naam die ik op mijn blad heb gezet. Er zijn twee posities (Waar Witsel kan spelen) die heel interessant zijn, en waar we problemen hebben, moeten we onszelf dus zeker niet ontnemen" citeert RTBF Wilmots.

Het vraagteken wordt versterkt doordat Witsel op dit moment weinig speeltijd geniet bij zijn club Athlético Madrid. "Het is altijd ingewikkeld als je niet voor je club speelt, maar we kennen zijn kwaliteiten en het blijft een veilige gok voor het team", vertelt oud-voetballer en trainer Nicolás Frutos.

Witsel speelde tot dusver 31 wedstrijden dit seizoen namens Athlético Madrid verdeeld over La Liga, de Champions League en de Copa del Rey. De Rode Duivel leverde in de Champions League een assist af.