Manchester City vermorzelt RB Leipzig: KDB met orgelpunt na de grote Haaland-show

14-03-2023 22:55 Laatste update: 23:04
6

Manchester City heeft zich met bijzonder overtuigende cijfers ten koste van RB Leipzig weten te plaatsen voor de kwartfinale van de Champions League. Daar waar de krachtsverhoudingen drie weken geleden nog gelijk waren, was het dit keer anders: het werd 7-0 en Erling Haaland maakte er vijf. Kevin De Bruyne scoorde het laatste doelpunt van de partij.

Dat het er niet inzat voor Leipzig kwam al snel aan het licht. De Duitse topploeg hield zich nog 21 minuten knap staande in het Etihad Stadium, maar overleefde de Haaland-show daarna niet. Manchester City had daar wel wat hulp van de scheidsrechter bij nodig, die een omstreden strafschop geef vanwege hands dat geen hands was. Haaland maalde er niet om en schoot vanaf elf meter de 1-0 binnen.

Om twee minuten later zijn tweede binnen te werken. Voormalig Heracles Almelo-doelman Janis Blaswich zag een schot van Kevin De Bruyne uiteen spatten op de lat, maar had geen antwoord op de rebound van Haaland, die daarna ook nog de 3-0 maakte. Op dat moment stond de Noorse topspits op 32 Champions League-doelpunten in slechts 25 wedstrijden.

De peptalk van Leipzig-trainer Marco Rose in de rust kon al snel de prullenbak in bij de 4-0 en voor de verandering was het niet Haaland, maar Ilkay Gündögan die scoorde. Toch kwam alle aandacht weer vol op Haaland te staan. Niet dat de spits het technisch allemaal zo goed uitspeelde, hij stond wel telkens op de juiste plaats en daardoor was hij ook verantwoordelijk voor 5-0 en 6-0.

Voor Leipzig was het ondertussen meer dan een slijtageslag, toch probeerden de Duitsers er nog iets van te maken. Haaland stond toen al niet meer op het veld, omdat hij door manager Pep Guardiola van het veld was gehaald. Het slotakkoord was in blessuretijd van De Bruyne, die Blaswich nog passeerde met een schitterend schot in de kruising.