Club Brugge doet gouden zaak in strijd om vierde plek met winst tegen Standard

12-03-2023 15:19
97

Club Brugge heeft in een eerder flauwe topper drie gouden punten weten te pakken tegen Standard. Eén doelpunt van Ferran Jutgla en een schitterende vrije trap van Björn Meijer waren genoeg om de drie punten te pakken en de vierde plaats voor nog minstens één week te verzekeren: 1-0.

Bij Club Brugge kreeg onder nieuwe interim-coach Rik De Mil jonkie Jorne Spileers plots een kans, die de geschorste Brandon Mechele verving, terwijl ook Mats Rits opnieuw een basisplek kreeg. Ronny Deila zag dan weer geen reden om te wisselen bij Standard.

Voor aanvang van de partij werd er nog een spannende topper tussen Club Brugge en Standard voorspeld, maar die voorspelling kwam echter niet uit. Al zeker niet in de eerste helft, waar twee ploegen die het moeilijk hadden tegenover elkaar stonden.

Standard had het moeilijk met de druk van Club Brugge, de thuisploeg met die van de Rouches. Het zorgde voor flink wat slordig voetbal, weinig uitgespeelde kansen en dus ook geen doelpunten. Een logische 0-0 ruststand was het gevolg.

In die tweede helft kregen we van beide ploegen wat meer drang naar voren te zien en resulteerde dat ook tot enkele kleine kansjes. Op doelpunten bleef het wachten tot minuut 60. Na een uur voetballen kreeg Noa Lang een vrije trap tot bij Ferran Jutgla, die de bal zuiver in doel kopte. 1-0 voor Blauw-Zwart.

Standard had het daarop moeilijk om zich toch in de wedstrijd te knokken en kon Simon Mignolet pas in het slot nog enkele keren aan het werk zetten. Club Brugge bleef ondanks die voorsprong ook slordig voetballen, maar wist wel te scoren. Een schitterende vrije trap van Meijer in de laatste minuten was genoeg om voor de overwinning te zorgen: 2-0.

Door die overwinning is Club Brugge nog minstens één speeldag zeker van de vierde plek en neemt het vier punten voorsprong op Standard. KAA Gent, dat zondag nog in actie komt, kan bij winst tot op één punt komen.