Bossut slaat terug na berichten over 'blunder': Daar heb ik het moeilijk mee

Bossut slaat terug na berichten over 'blunder': "Daar heb ik het moeilijk mee"

12-03-2023 15:31
2

SV Zulte Waregem dreigt dit seizoen te gaan degraderen en moet dringend punten pakken. Het ging op de afgelopen speeldag nog zwaar onderuit met 4-2 tegen Oud-Heverlee Leuven. Daarin kende Sammy Bossut geen al te beste partij, al ziet de doelman dat anders.

De ervaren pion zag er bij het openingsdoelpunt niet al te best uit en gaf de bal zomaar weg aan Nsingi. Diens schot werd daarna in de voeten van Schrijvers geduwd, die de scoren kon openen. Dat in verschillende media te lezen viel dat Bossut een 'blunder' beging, zit hem wel dwars.

"Ik ben ook maar gewoon een van de elf spelers", zegt hij in Het Nieuwsblad. "Er worden zoveel blunders gemaakt, maar dat woord wordt enkel gebruikt als een doelman in de fout gaat. Ik heb het vooral moeilijk met hoe media dit soms verwoorden. Iemand als Geert De Vlieger zal dat anders omschrijven. Hij is ook rechtuit, maar verwoordt het anders", aldus Bossut.

Na die fase had Essevee het alleszins moeilijk om zich terug in de wedstrijd te knokken en ging het met 4-2 onderuit. Het heeft momenteel een achterstand van drie punten op een veilige plek en moet het de komende weken nog opnemen tegen KAA Gent, Standard, Royal Antwerp FC, Sporting Charleroi, Eupen en Cercle Brugge.