'Beerschot in twijfel over toekomst belofteploeg, zeker bij mogelijke degradatie'

'Beerschot in twijfel over toekomst belofteploeg, zeker bij mogelijke degradatie'

11 maart - 10:51
4

Het A-elftal van K. Beerschot V.A. is momenteel aan de slag in de Promotie Play-Offs van de Challenger Pro League. De beloften van de Antwerpenaren gaat het echter minder voor de wind. Zij zijn hard op weg naar degradatie uit Tweede Nationale. Heeft het nog wel zin om in die amateurreeksen aan te treden met een U23-ploeg, vraagt Beerschot zich intussen af.

Het ziet er niet al te rooskleurig uit voor de beloften van De Ratten. Op negen speeldagen van het einde bengelen ze troosteloos achteraan in Tweede Nationale. De achterstand op de voorlaatste is intussen al opgelopen tot acht punten. De kans is dan ook bijzonder reëel dat de Beerschot-beloften straks wegzakken naar Derde Nationale. Als dat het geval wordt, zal het Antwerpse bestuur eens grondig nadenken over het volgende seizoen, weet Het Nieuwsblad.

Bij Beerschot is men namelijk nog niet helemaal overtuigd van de meerwaarde om belofteteams in de nationale reeksen te laten aantreden. Dit seizoen worden hun jongeren geregeld overpowerd in 'fysiek sterke wedstrijden', schrijft HNB. Bovendien werden al enkele spelers weggeplukt door reeksgenoten die hen wél een profcontract kunnen voorschotelen.

Beerschot overweegt nu dan ook om haar U23-ploeg vanaf volgende zomer terug te trekken uit het volwassenenvoetbal. Of dat zomaar kan, is echter een open vraag. Het huidige project waarbij de profclubs hun beloften in de lagere reeksen mochten inschrijven, loopt immers over twee jaar heen. Halverwege stoppen lijkt dan ook gemakkelijker gezegd dan gedaan. De KBVB en Voetbal Vlaanderen zitten binnenkort trouwens samen om het project te analyseren.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s