Vanhaezebrouck over veld Gent: Ontgoocheld om als topclub op zo’n veld te spelen

Vanhaezebrouck over veld Gent: "Ontgoocheld om als topclub op zo’n veld te spelen"

10-03-2023 17:15 Laatste update: 17:54
9

Hein Vanhaezebrouck heeft zijn mening weer niet onder tafels en stoelen gestoken, de hoofdtrainer van KAA Gent deelde zijn ongezouten mening over het veld in de Ghelamco Arena. Vanhaezebrouck deed dit na de gespeelde Conference League wedstrijd tussen Gent en het Turkse Istanbul Basaksehir.

Vanhaezebrouck begon met de vergelijking tussen de Ghelamco Arena en het Roland Garros. “Op Roland Garros zie je toch ook geen onkruid? Als je een veld niet de juiste zorg toedient, dan loopt het fout”, citeert Het Laatste Nieuws Vanhaezebrouck.

Vanhaezebrouck vindt de kwaliteit van het veld niet passen bij Gent. De hoofdtrainer vindt dat een topclub op een betere grasmat hoort te spelen. “Ik ben enkel ontgoocheld om als topclub, want dat claimen wij toch te zijn, te moeten vaststellen dat wij op zo’n veld moeten spelen”, besluit Vanhaezebrouck.

Gent speelde tijdens de eerste confrontatie van de achtste finale van de Conference League gelijk tegen Basaksehir. Het werd uiteindelijk 1-1, op woensdag 15 maart vindt de returnwedstrijd plaats in Turkije, dan zullen de ploegen uit moeten maken wie er door zal gaan naar de kwartfinale.