Alderweireld laat zich uit over Rode Duivels: Antwerp staat op één

Alderweireld laat zich uit over Rode Duivels: "Antwerp staat op één"

02-03-2023 11:44
6

De transfer van Toby Alderweireld naar Antwerp is voorlopig een schot in de roos. Alderweireld heeft het naar zijn zin op de Bosuil en voelt nu ook meer appreciatie in eigen land. 

"Toen ik in het buitenland voetbalde, miste ik soms de Belgische appreciatie", aldus Alderweireld bij Het Laatste Nieuws. "Die waardering voel ik nu wel, zeker vanuit het Antwerpkamp. Ik ben blij met het niveau dat ik haal. Dat ik nooit heb gedacht 'ik ga het hier effe snel doen' heeft me zeker geholpen."

Inmiddels heeft de nieuwe bondscoach Domenico Tedesco hem al bezocht. "Voor Eupen is hij hier geweest. We hadden een superpositief gesprek. Het feit dat de bondscoach speciaal naar me toe kwam, is een vorm van respect. Het blijft mijn intentie om door te gaan. Alleen: als ik het gevoel krijg dat het op een dag toch te veel zou worden, zal de nationale ploeg het eerste zijn dat afvalt. Antwerp staat op één."

Donderdagavond speelt Alderweireld een belangrijke partij voor Antwerp, dat in de Croky Cup een 1-0 achterstand moet ophalen tegen Union.