VAR eist weer hoofdrol op, zelfs Nainggolan meldt zich in discussie

VAR eist weer hoofdrol op, zelfs Nainggolan meldt zich in discussie

1 maart - 12:50 Laatste update: 12:50
13

Het is een intense periode voor de VAR in de Jupiler Pro League en in de Croky Cup. Tijdens de return van de halve finalewedstrijd tussen KV Mechelen en SV Zulte Waregem was het weer raak. In de 32e minuut kreeg Alessandro Ciranni een gele kaart voor een stevige tackle. De VAR draaide dit besluit om en gaf aan de scheidsrechter Bram van Driessche door om een rode kaart te presenteren.

De beslissing van de VAR zorgde net als het afgelopen weekeinde weer voor de nodige vraagtekens. Zelfs ex-Royal Antwerp FC-speler Radja Nainggolan mengde zich in de discussie. De middenvelder van de Italiaanse tweedeklasser SPAL gebruikte hiervoor zijn Instagram pagina. “Geen enkele kwade intentie in deze tackle. Geel was correct”, citeert Het Laatste Nieuws zijn bericht.

Er waren ook andere geluiden. Analist Timmy Simons gaf aan dat hij zich wel kon vinden in de rode kaart. Toch zei hij wel dat hij vond dat er met twee maten werd gemeten. “Als Schoofs het scheenbeen van Derijck mee heeft, breekt hij het. Dus twee keer rood had ik wel begrepen”, citeert Het Laatste Nieuws de analist.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie