Bondscoach getuigt: “Het liep niet vlot, Diawara wou Anderlecht terugbetalen”

Bondscoach getuigt: “Het liep niet vlot, Diawara wou Anderlecht terugbetalen”

01-03-2023 09:16
3

Amadou Diawara lijkt eindelijk zijn vorm te vinden onder Brian Riemer. Na een aantal knappe prestaties, lijkt de Guinese middenvelder alsmaar meer incontournable bij Paars-Wit. Volgens zijn bondscoach, Kaba Diawara, heeft hij nog veel meer potentieel.  

Kaba Diawara, bondscoach van Guinea, heeft rond de eeuwwisseling furore gemaakt bij onder andere Arsenal, Marseille en PSG. De voormalige spits gaat in gesprek met La Dernière Heure over een van zijn poulains bij de nationale ploeg. 

Na een timide start, lijkt de middenvelder van RSC Anderlecht helemaal open te bloeien. Riemer heeft steeds meer vertrouwen in Diawara en dat lijkt haar vruchten af te werpen. De bondscoach van Guinea gelooft dat de aanpassingsperiode voor Diawara niet eenvoudig was. “Hij moest wennen aan een nieuw land, een nieuw klimaat en een nieuwe cultuur”, geeft de bondscoach aan. “Dat alles met veel verwachtingen om hem heen vanwege zijn referenties. Hij zette zichzelf onder druk.”

De stress en de speeltijd werkten als een gevaarlijke cocktail. "Amadou raakte een keer geblesseerd. Daarna een tweede keer. Er was niets onlogisch aan, maar hij wilde forceren en zo snel mogelijk terugkomen”, getuigt zijn coach bij de nationale ploeg van Guinea in DH Sport. “Hij voelde zich verschuldigd aan Anderlecht en wilde zijn transfer terugbetalen. Maar zo werkt het niet in het voetbal. Amadou had er beter aan gedaan zich te herstellen en terug te komen wanneer hij 100 procent fit was", klonk het bij zijn bondscoach.