Ibrahimovic openhartig na zwaar jaar: Ik heb veel geleden, heel veel

Ibrahimovic openhartig na zwaar jaar: "Ik heb veel geleden, heel veel"

27-02-2023 13:05
3

Zlatan Ibrahimovic is vastbesloten in het restant van het seizoen van grote waarde te zijn voor AC Milan. De 41-jarige Zweed maakte zondagavond zijn rentree tegen Atalanta Bergamo (2-0), nadat hij sinds mei 2022 aan de kant stond met een slepende knieblessure.

Ibrahimovic speelde een kwartier mee en werd met een staande ovatie verwelkomd. Ondanks zijn leeftijd denkt de spits nog niet aan afbouwen. "Ik heb me in ruim een jaar niet zo goed gevoeld. Ik ben weer in staat om te doen wat ik wil. Ik voel me vrij om te doen waar ik van hou en dat is gewoon voetballen", zegt hij na afloop van het duel tegen DAZN. "Ik speel hier niet op basis van mijn verleden, ik wil mijn teamgenoten blijven uitdagen voor speeltijd. Zodra ik denk dat ik niets meer kan betekenen of alleen de laatste vijf minuten kan meedoen, dan blijf ik wel thuis."

De Zweed erkent veel te hebben geleden in 2022. "Als ik het hele verhaal moet vertellen, zit ik hier uren. Maar ik heb veel geleden, heel veel", aldus Ibrahimovic, die het behalve fysiek, ook mentaal zwaar had. "Eerlijk, ik heb nog nooit zoveel geleden voor een prijs als vorig seizoen. Het was ook het jaar van het overlijden van Mino Raiola (voormalig zaakwaarnemer, red.)..."