Kortrijk grijpt naast winst tegen Anderlecht na onbegrijpelijke misser achterin

19-02-2023 20:20
85

In de strijd tegen degradatie heeft KV Kortrijk naast drie gouden punten gegrepen. Het was goed op weg naar de winst tegen RSC Anderlecht, maar speelde na een onbegrijpelijk misverstand achterin nog gelijk: 2-2.

Na de nederlaag tegen Ludogorets had RSC Anderlecht was recht te zetten en hoopte het op een goed resultaat tegen KV Kortrijk. De degradatiekandidaat had echter ook punten nodig en ging dan ook vol voor de overwinning.

De Kortrijkzanen wisten ook enkele kansen bij elkaar te voetballen, zonder Bart Verbruggen echt aan het werk te zetten. Geen efficiënt KVK, waarvoor de ploeg uiteindelijk ook het deksel op de neus kreeg. Net voor rust wist Anders Dreyer voor de 0-1 te zorgen.

KV Kortrijk eiste in de tweede helft het balbezit op en ging op zoek naar die gelijkmaker. Het werd daar uiteindelijk ook voor beloond. Net voor het uur viel er dan toch een doelpunt aan Kortrijkse zijde en bracht Kadri de bordjes weer op gelijke hoogte.

Niet genoeg voor de Kerels, die bleven zoeken naar doelpunten en de zestien van Anderlecht massaal probeerden te bezetten. Met succes. Niet veel later ging KVK erop en erover en bracht Silva de West-Vlamingen op voorsprong.

Coach Brian Riemer zag dat het niet goed was en greep in met de komst van Diawara en Stroeykens. Die wisten echter niet voor het verschil te zorgen. KV Kortrijk schoot zichzelf in de voet en na een onbegrijpelijk misverstand tussen D'Haene en doelman Vandenberghe kon Murillo er toch nog 2-2 van te maken.