Liverpool kent na sterke start weinig problemen met tienkoppig Newcastle

18-02-2023 20:30

Liverpool heeft zaterdagavond gewonnen op bezoek bij Newcastle United, dat een werkelijk dramatische start niet meer te boven kwam: 0-2.

The Magpies incasseren nauwelijks treffers, maar vertoonden tegen Liverpool toch behoorlijk wat scheurtjes. Al na tien minuten was het raak. Trent Alexander-Arnold vond Darwin Núñez op schitterende wijze. De Uruguayaanse aanvaller had wat geluk bij zijn controle, maar werkte de bal vervolgens wel overtuigend achter Newcastle-doelman Nick Pope.

Pope moest zeven minuten later opnieuw vissen. Mohamed Salah vond Cody Gakpo, die slim vrij liep, met een schitterende pass. De Nederlander nam aan met rechts en gleed de 0-2 tegen de touwen. Het dramatische begin van Newcastle kreeg nog een hoofdstuk, toen Pope mocht vertrekken na een bizarre rode kaart. De keeper kwam heel ver uit en maakte op haast onbegrijpelijke wijze hands. Pope, die vervangen werd door Martin Dubravka, mist nu ook de League Cup-finale tegen Manchester United.

Na rust nam Liverpool wat gas terug. Newcastle was ondanks de man minder zeker niet kansloos, en creëerde een aantal prima kansen. Callum Wilson kreeg nog de mogelijkheid om de spanning terug te brengen, maar hij stuitte op een sterk spelende Allison Becker.

Door de tweede overwinning op rij komt Liverpool op 35 punten. Newcastle blijft vierde met 41 punten, en loopt het risico dat het United dit weekend verder uit zicht ziet raken. De ploeg van manager Erik ten Hag speelt zondagmiddag om 15.30 uur tegen Leicester City.