Efficiënt Antwerp wordt winnaar van het weekend na winst tegen leider KRC Genk

12-02-2023 15:22
207

In de strijd om de titel heeft KRC Genk een bijzonder slechte zaak gedaan. Het kon na het gelijkspel tussen Union en Club Brugge winnaar van het weekend worden, maar zag Antwerp de drie punten pakken: 0-1.

Met KRC Genk en Royal Antwerp FC stonden twee titelkandidaten tegenover elkaar. Het beloofde een leuk duel te worden, maar kwamen toch enigszins bedrogen uit. Antwerp wachtte vooral af, wat Genk de kans gaf om het balbezit op te eisen.

In die intensieve eerste helft was het overwicht dan ook vooral voor de thuisploeg, dat ook het meeste kansen bij elkaar wist te voetballen. Joseph Paintsil trof de paal, een kopbal van Bryan Heynen werd van de lijn gehaald.

Aan de overzijde kon Antwerp aanvallend iets bij elkaar voetballen, waardoor we ook geen doelpunten kregen. Tot de rust bleef het 0-0.

Ook in de tweede helft bleef Genk het overwicht hebben, maar kreeg het na tien minuten toch het deksel op de neus. Gerardo Arteaga verkeek zich op een lange bal die uiteindelijk tot bij Gyrano Kerk kwam. De Nederlander twijfelde niet en plaatste de bal voorbij Maarten Vandevoordt.

Een flinke domper voor KRC Genk, waarna Wouter Vrancken besloot om in te grijpen. Hij bracht Sor en Arokodare op het veld om toch dat doelpunt te vinden. Het grote slotoffensief bleef echter uit, net zoals de grote kansen.

De beste mogelijkheden waren uiteindelijk zelfs nog voor Antwerp, maar Vandevoordt hield de bezoekers op één doelpunt. Genk wist Butez amper nog aan het werk te zetten, tot het absolute slot. Heynen kopte in de laatste minuten op de deklat, geen doelpunt. Het bleef 0-1.