Alderweireld hoeft niet te vrezen voor sanctie nadat “emoties hoog opliepen”

Alderweireld hoeft niet te vrezen voor sanctie nadat “emoties hoog opliepen”

02-02-2023 13:00
12

Toby Alderweireld hoeft niet te vrezen voor een sanctie van het Referee Department. Na de verloren eerste halve finale tegen Union SG uitte de verdediger van Royal Antwerp FC zich ontzettend kritisch op de arbitrage.

Het Referee Department heeft aangegeven dat Alderweireld niet hoeft te vrezen voor een sanctie. "Onmiddellijk na een wedstrijd kunnen de emoties hoog oplopen", zo beoordeelde directeur Stephanie Forde tegenover Het Laatste Nieuws.

Alderweireld uitte zich meerdere malen uitzonderlijk kritisch tegenover de arbitrage van Jonathan Lardot. Toch wil het Referee Department het niet groter maken dan het is. "Je mag ook de context niet uit het oog verliezen. Onmiddellijk na een wedstrijd kunnen de emoties tijdens een interview hoog oplopen. En later denken ze er dan genuanceerder over. Het zou niet de eerste keer dat een speler zich nadien voor zijn uitspraken verontschuldigt."

Het Referee Department heeft aangegeven dat zij geen actie zullen ondernemen tegen Alderweireld. Toch is er nog wel een kans dat Alderweireld gevolgen zal ondervinden van zijn uitspraken. 'Het is nu afwachten of het bondsparket zal optreden. Wanneer de integriteit van refs openlijk in twijfel wordt getrokken, dan buigen zij zich daarover', zo schrijft Het Laatste Nieuws.