Geraerts na winst in Union - Antwerp: “Snel duidelijk dat ze geen risico’s wilden

Geraerts na winst in Union - Antwerp: “Snel duidelijk dat ze geen risico’s wilden"

02-02-2023 11:32
18

Union Saint-Gilloise kon Antwerp dan toch een keer pijn doen in de eerste halve finale van de beker van België. Een gesloten wedstrijd met veel duels maar weinig kansen, zag Bart Nieuwkoop in tien minuten voor tijd de 1-0 binnenkoppen. Een tevreden maar voorzichtige Karel Geraerts reageert na afloop.   

Union reist op 2 maart naar Antwerpen voor de terugwedstrijd van de halve finale met een 1-0 voorsprong. Voor de coach van de Brusselse club is dit geen garantie. De T1 geeft toe dat het een erg gesloten partij was. "Het werd ook snel duidelijk dat Antwerp geen risico's wilde nemen”, getuigt de coach van Union. “We kregen niet veel kansen, maar op die momenten moet je rustig blijven en dat is ons gelukt. We hadden een kans en die hebben we gegrepen", aldus Geraerts.

Geraerts gelooft dat de halve finale eigenlijk pas echt gespeeld wordt in de Bosuil. Dit was volgens Geraerts slechts een prelude waar, toegegeven, Union wel goed uit komt. “Ik ben verschillende keren in Antwerp geweest en ik weet hoe moeilijk het daar is. Maar dit zijn ook het soort wedstrijden waar we voor coachen. Het zijn prachtige wedstrijden."

Geraerts zag de heenwedstrijd verder ook als een opportuniteit om nieuwste aanwinst, Yorbe Vertessen, zijn eerste minuten te gunnen. Zonder al te veel verwachtingen is Geraerts tevreden dat die eerste al achter de rug zijn. "Het zijn zijn eerste minuten en het was niet makkelijk om in zo'n wedstrijd te komen. Nu moet hij zich aanpassen aan het Belgische voetbal en het Union voetbal."