Eriksen maanden uit roulatie, Engelse pers noemt Rode Duivel als opvolger

Eriksen maanden uit roulatie, Engelse pers noemt Rode Duivel als opvolger

31-01-2023 14:24
3

Een fikse aderlating voor Manchester United: Christian Eriksen staat de komende maanden aan de kant met een blessure. Hoewel Erik ten Hag de kans op een vervanger klein acht, meldt The Telegraph dat een buitenkans zich aandient. Rode Duivel Yannick Carrasco wordt genoemd.

Eriksen liep vorige week in het FA Cup-duel met Reading (3-1) een enkelblessure op. Onderzoek heeft uitgewezen dat de Deense middenvelder tot zeker eind april uit de roulatie is. "Natuurlijk is hij teleurgesteld. Wij zijn ook teleurgesteld, maar dit hoort ook bij topvoetbal. Daar moet je mee dealen", zegt Ten Hag dinsdag op de persconferentie in aanloop naar de League Cup-wedstrijd tegen Nottingham Forest.

De manager rekent voor het sluiten van de markt niet meer op een vervanger voor Eriksen. "Op zulke blessures kan je geen beleid maken, maar we hebben goede spelers op het middenveld die het kunnen opvangen." Ten Hag benadrukt dat hij de Brazilianen Casemiro en Fred als een goed blok op het middenrif ziet.

Yannick Carrasco
In de Engelse pers wordt Atlético Madrid-aanvaller Carrasco al in verband gebracht met een transfer naar United. The Mancunians lijken toch iemand te willen huren om de blessure van Eriksen op te vangen. Er zou al contact zijn geweest tussen de clubleiding op Old Trafford en de belangenbehartigers van Carrasco. Toch ligt het naar verluidt meer voor de hand dat de Belg na dit seizoen vertrekt naar FC Barcelona.