Watanabe ziet het groot bij KV Kortrijk: Transfer naar Bundesliga

Watanabe ziet het groot bij KV Kortrijk: "Transfer naar Bundesliga"

24 januari - 13:16 Laatste update: 13:24
13

KV Kortrijk zet alles op alles voor het behoud. Het kan onder meer ook rekenen op Tsuyoshi Watanabe. De centrale verdediger droomt van de Bundesliga en... het WK.

"Ik wist niets over KV Kortrijk of over de Jupiler Pro League vooraleer ik hier was", geeft Watanabe toe bij Het Nieuwsblad. "Ik kende de Rode Duivels met spelers als Hazard, Courtois en De Bruyne wel. Maar de Belgische competitie? Nee, dat was voor mij onbekend. Nu kan ik ze wel vergelijken met de Japanse competitie. Die beschikt over slimmere en meer technische spelers dan de Belgische."

Watanabe hoopt dan ook hij een stap hoger kan zetten. "Ik wil de volgende keer deel uitmaken van de Japanse nationale selectie. Ik heb de bondscoach wel nog nooit gehoord, maar dat komt misschien nog wel. Het zou een kinderdroom zijn om ooit te mogen spelen op een wereldkampioenschap. Voor de rest heb ik hier nog een contract tot 2025, maar ergens hoop ik wel om volgend jaar een transfer te maken, naar bijvoorbeeld de Bundesliga."

KV Kortrijk staat momenteel veertiende in de Jupiler Pro League. Volgende zaterdag speelt het in eigen huis tegen KV Oostende. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie