Sterk KV Mechelen buigt scheve situatie om en pakt driepunter tegen Kortrijk

21-01-2023 20:04
10

KV Mechelen heeft in het eigen stadion voor een spetterende voetbalavond kunnen zorgen. Het kwam op achterstand tegen KV Kortrijk, maar wist dat wel nog om te zetten in winst: 3-2.

KV Mechelen ging als een pletwals van start tegen KV Kortrijk en probeerde de Kerels meteen bij de keel te grijpen. Dat lukte ook, maar de doelpunten bleven ondanks enkele mogelijkheden uit. Aan de overzijde had men bij KVK aan één grote kans genoeg om meteen tot scoren te komen via Dion De Neve.

Een klap voor KV Mechelen, maar dat betekende niet dat het de kopjes liet hangen. Steven Defour schreeuwde zijn ploeg met succes weer naar voren en zag hoe Nikola Storm nog voor rust de score weer op gelijke hoogte kon brengen.

Daar bleef het ook niet bij. Op slag van rust wist Kerim Mrabti Malinwa zelfs nog op voorsprong te brengen met een knappe kopslag. Even was er sprake van buitenspel, maar na een VAR-check kon KVM toch vieren.

KV Mechelen kon met een goed gevoel aan die tweede helft beginnen, maar kreeg het al snel moeilijk tegen een vinnig KV Kortrijk. De Kerels zorgden voor een intense openingsfase en werden daar uiteindelijk na tien minuten voetballen ook voor beloond. Met een halve volley wist Kadri er 2-2 van te maken.

De volgende klap voor KV Mechelen, dat net zoals in de eerste helft weer vol oor die voorsprong ging. Hairemans, Da Cruz, Storm, allen kregen ze kansen op dat derde doelpunt, maar de bal wilde maar niet in doel belanden. Uitstel van executie bleek het voor KV Kortrijk, dat in minuut 72 invaller Ngoy de verdiende derde treffer zag scoren voor KV Mechelen.

KV Kortrijk probeerde daarop het evenwicht weer te herstellen en wist ook enkele kleine kansjes bij elkaar te voetballen. Het doelpunt kwam er echter niet meer: 3-2.