Lynen: Perfecte wedstrijd als je tegen rechtstreekse tegenstander kan winnen

Lynen: "Perfecte wedstrijd als je tegen rechtstreekse tegenstander kan winnen"

15 januari - 22:34
1

Union Saint-Gilloise blijft op zeven punten van leider KRC Genk staan. In de topper tegen nummer drien Royal Antwerp FC volstond een 2-0-zege om in het spoor van de koploper te blijven. Senne Lynen kon dan ook enkel tevreden zijn na afloop van de partij.

"Als je tegen een rechtstreekse tegenstander kan winnen, heb je een perfecte wedstrijd gespeeld, zeker als je twee keer scoort en een clean sheet houdt", vat de Union-middenvelder de wedstrijd meteen treffend samen bij Sporza. De thuisploeg probeerde Antwerp van bij de aftrap bij de keel te grijpen. "We zijn heel goed aan de wedstrijd begonnen, hebben een half uur heel goed gespeeld. Na ons doelpunt zijn we een klein beetje teruggezakt in blok. Tegen een topclub als Antwerp moet je eens vijftien minuten in blok kunnen blijven."

"Voor de rest hebben we ons momentum gepakt", gaat Lynen verder. "Als je dan de kansen krijgt, moet je toeslaan." De dreiging bij Union komt werkelijk van overal, bevestigt ook Lynen. "We hebben tijdens de winterstop een analyse gemaakt over onze doelpunten. We kunnen uit verschillende momenten scoren: counters, stilstaande fases, opbouw, voorzetten ...", somt hij op.

En zo zou Union zomaar nog een plekje hoger kunnen eindigen dan vorig seizoen. De titel blijft binnen bereik en bovendien staat het ook in de halve finales van de Croky Cup. "Voorlopig doen we het", beaamt Lynen. "We gaan nu nog door in de beker, daar ben ik heel blij om. Ik zou heel graag de finale spelen." In de Jupiler Pro League lijkt de Champions Play-Off al min of meer een zekerheid. Zo bedraagt de voorsprong op Club Brugge nu al tien punten. "Dat is mooi. Ik kan niet meer zeggen dan dat we heel goed bezig zijn. We gaan zo lang mogelijk in deze flow blijven", besluit Lynen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie