Riemer: Je kan kiezen in negativiteit te blijven hangen, maar ik kijk vooruit

Riemer: "Je kan kiezen in negativiteit te blijven hangen, maar ik kijk vooruit"

14-01-2023 14:44
22

RSC Anderlecht kan best een opkikkertje gebruiken. Een uitwedstrijd bij aartsrivaal Club Brugge kan op dat vlak wonderen doen. De verplaatsing naar Jan Breydel belooft zwaar te worden, zeker na wat er deze week allemaal gebeurd is in het Lotto Park. Brian Riemer verwacht echter niet dat dat een kwalijke rol zal spelen tijdens het duel.

Integendeel, de Deense trainer denkt dat het zijn troepen wel eens zou kunnen sterken. Samen zijn ze "op een missie", legt hij uit. "Ik zie veel blijdschap bij de jongens en ook ik kom elke ochtend met plezier werken", tekende Het Laatste Nieuws uit zijn mond op. "Op geen enkele manier heb ik deze week gemerkt dat de extrasportieve zaken hen zouden beïnvloeden." Riemer probeert zichzelf en zijn manschappen daar ook zo ver mogelijk van weg te houden, geeft hij aan.

Samen met CEO Sports Jesper Fredberg ging Riemer afgelopen week in dialoog met een delegatie misnoegde fans. "Ik weet heel goed hoe belangrijk de fans zijn in ons project. Ik keek ernaar uit om hen te ontmoeten", blikt hij met een goed gevoel terug op die bijeenkomst. "Het was een constructieve vergadering. Ik voelde veel positiviteit en zag mensen met een lach op het gezicht."

Zo dramatisch is het dus allemaal niet bij Anderlecht, benadrukt Riemer. Hij wil een rooskleurig verhaal schrijven. "Je kan ervoor kiezen om in de negativiteit te blijven hangen, maar ik kijk vooruit en focus op wat komt", klinkt het stellig.