UPDATE: 'Verbeke volgt Kindermans niet op bij Anderlecht'

UPDATE: 'Verbeke volgt Kindermans niet op bij Anderlecht'

09-01-2023 12:16 Laatste update: 10-01-2023 18:10
150

Jean Kindermans verdwijnt mogelijk van het toneel bij Anderlecht. Dat weet Het Nieuwsblad. De 58-jarige Kindermans is de coördinator van Neerpede, de jeugdopleiding van Anderlecht. 

De reden van de breuk is niet duidelijk, maar verschillende bronnen hebben wel bevestigd dat paars-wit de samenwerking gaat stopzetten. Dat gaat echter niet zomaar. Kindermans heeft een contract met een opzegvergoeding van maar liefst anderhalf jaar. Bij een ontslag moet er dus een stevige financiële compensatie komen.

Onder het bewind van Kindermans braken heel wat talenten door bij Anderlecht. We spreken dan onder meer over Kompany, Lukaku, Tielemans, Dendoncker, Doku en Sambi Lokonga. Om die reden is Kindermans ook populair bij de supporters van Anderlecht. Een vertrek van Kindermans zou dan ook een klap betekenen.  

Volgens Het Laatste Nieuws zou Kindermans dan weer opgevolgd worden door Peter Verbeke. De CEO was een tijdje out met gezondheidsproblemen, maar tekende zondag present voor de wedstrijd tegen Union.

Update: Volgens Pieter-Jan Calcoen van Het Nieuwsblad is het helemaal niet aan de orde dat Peter Verbeke de opvolger wordt van Jean Kindermans bij de jeugd van Anderlecht. De (voormalige) Head of Sports van Anderlecht is sinds november buiten strijd omwille van gezondheidsproblemen. Het Laatste Nieuws meldt nu dat hij binnenkort wel weer aan de slag gaat bij Anderlecht. In welke rol is nog niet bekend.