Helpt Ternana Calcio Anderlecht? 'Vraag aan Inter over Esposito'

Helpt Ternana Calcio Anderlecht? 'Vraag aan Inter over Esposito'

09-01-2023 09:30
2

Momenteel huurt RSC Anderlecht nog altijd Sebastiano Esposito van Inter. Daar kan binnenkort verandering in komen. Ternana Calcio wil immers graag de spits in huis halen.

Ternana Calcio staat momenteel in de Serie B na 19 speeldagen op de 8e plaats in de stand. Het kon dit seizoen amper 20 keer scoren en is daarom voor na de winterstop op zoek naar extra aanvallend geweld. Volgens de Italiaanse journalist Nicolò Schira hoopt Ternana op de komst van Esposito. Er zou al een vraag aan Inter gesteld zijn om de aanvaller op huurbasis in huis te halen.

De voorbije jaren stond Esposito in Italië te boek als een groot talent. De grote doorbraak bij Inter kwwam er evenwel niet. Internazionale verhuurde de aanvaller vervolgens aan SPAL, Venezia, FC Basel en dan dit seizoen aan RSC Anderlecht.

Anderlecht hoopte dat de 20-jarige aanvaller zou ontploffen in het Lotto Park, maar ook in ons land kon Esposito de verwachtingen niet inlossen. In 509 sêemminuten in de Jupiler Pro League kon hij amper 1 keer scoren.

Voor nieuwjaar verdween Esposito al uit de plannen bij Anderlecht. Hij leek zijn ruiten helemaal ingegooid te hebben toen hij zonder toestemming van interim-trainer Robin Veldman terugvloog naar Italië. Brian Riemer zette sindsdien de deur weer op een kier voor een terugkeer, maar Anderlecht zal niet weigerachtig tegenover een vertrek van Esposito staan.