03-01-2023 22:42
1

Premier League-koploper Arsenal heeft dure punten laten liggen. In het Emirates Stadium wist de ploeg van manager Mikel Arteta de Newcastle United-code niet te kraken. Bij Everton ligt het hoofd van Frank Lampard op het hakblok na verlies tegen het van Leandro Trossard.

Arsenal - Newcastle
Arsenal bouwde dinsdagavond de voorsprong op achtervolger Manchester City uit naar acht punten, met een wedstrijd minder gespeeld. Dat was nagenoeg het enige goede nieuws voor The Gunners, die niet wisten te scoren tegen de ijzersterke nummer drie Newcastle.

Newcastle kreeg in het Emirates Stadium zelfs de grootste kans, maar Joelinton had het vizier niet op scherp staan. Manchester City kan de achterstand op Arsenal donderdag tegen Chelsea terugbrengen naar vijf punten.

Everton-Brighton
Bij Everton leed een keiharde nederlaag op Goodison Park: 1-4. Brighton & Hove Albion, met Trossard een hele wedstrijd op de bank, liet geen spaan heel van The Toffees. Met name tussen de 52ste en 57ste minuut ging het hard: Evan Ferguson, Solly March en Pascal Gross scoorden in een tijdsbestek van vijf minuten. Kaoru Mitoma (ex-Union) opende voor rust de score, Demarai Gray redde de eer. Door de nederlaag neemt de druk op Everton-manager Frank Lampard gigantische vormen aan.