'Chelsea probeert megatransfer Arsenal op het laatste moment te kapen'

'Chelsea probeert megatransfer Arsenal op het laatste moment te kapen'

03-01-2023 23:01
2

De verwachte transfer van Mykhaylo Mudryk naar Arsenal is nog geen voldongen feit. Chelsea mengt zich nadrukkelijk in de race om de aanvaller van Shakhtar Donetsk.

Met dat nieuws pakken Engelse kwaliteitsmedia als The Guardian en The Times dinsdagavond uit. Mudryk staat al geruime tijd in de belangstelling van Arsenal en de aanvaller uit Oekraïne wil zelf ook graag naar de koploper van de Premier League, maar Chelsea doet een poging om de transfer te kapen.

Chelsea, dat in de zomer al bijna 300 miljoen euro uitgaf aan nieuwe spelers en óók grof geld wil betalen voor Benoit Badiashile (AS Monaco) en Enzo Fernández (Benfica), gaat woensdag onderhandelen met Shakhtar Donetsk, klinkt het. De Oekraïense club lijkt minimaal 90 (!) miljoen euro te eisen voor Mudryk.

Shakhtar-directeur Darijo Srna is op dit moment in Londen om te praten met clubs. Arsenal heeft een tweede bod van 50 miljoen euro, exclusief bonussen, uitgebracht en nadert de hoofdprijs. Voor Chelsea is het geld geen probleem. Het is onduidelijk of Mudryk ook openstaat voor een verhuizing naar Stamford Bridge.