Lukaku schuift Henry naar voren als nieuwe bondscoach: Een geboren winnaar

Lukaku schuift Henry naar voren als nieuwe bondscoach: "Een geboren winnaar"

01-01-2023 15:30 Laatste update: 15:31
35

Als het van Romelu Lukaku afhangt, wordt Thierry Henry de nieuwe bondscoach van België. Na het vertrek van Roberto Martinez moet de nationale ploeg op zoek naar een nieuwe trainer en Lukaku heeft een duidelijke voorkeur voor de Fransman.

Henry werd de voorbije weken al genoemd als een mogelijke kandidaat, maar de KBVB en het taskforce zien Henry niet als een opvolger voor Martinez. Lukaku gelooft echter dat Henry een ideale bondscoach zou zijn. "Als het van mij zou afhangen, wordt Henry de nieuwe bondscoach van België”", geeft Lukaku aan bij Sky Italia.

"Hij heeft het respect van alle spelers. Hij heeft (als speler) alles gewonnen. Hij weet wat we moeten doen. Hij kent iedereen. Ik zeg het openlijk, hier. Ik weet niet wie de bond zal kiezen, maar hopelijk wordt het Henry. Hij is een geboren winnaar", aldus de aanvaller van Inter.

Wie de bondscoach zal worden is nog onduidelijk. Het taskforce met Bart Verhaeghe (Club Brugge), Sven Jaecques (Royal Antwerp FC) en Pierre Locht (Standard) is momenteel op zoek naar een nieuwe trainer.