El Azzouzi (Union) krijgt steun van tweelingbroer: “Sprak elke dag via FaceTime

El Azzouzi (Union) krijgt steun van tweelingbroer: “Sprak elke dag via FaceTime"

28-12-2022 17:15

Anouar El Azzouzi, de tweelingbroer van de middenvelder van Union, heeft de progressie van zijn broer op de voet kunnen volgen. Hij ziet nu hoe Oussama zijn kans grijpt in het elftal van Karel Geraerts

Bij afwezigheid van Senne Lynen had Karel Geraerts tegen Oostende drie mogelijkheden om zijn middenvelder te vervangen: Cameron Puertas, José Rodriguez of Oussama El Azzouzi. Uiteindelijk koos Geraerts voor het laatste en gaf hem zijn eerste competitiestart van het seizoen. De Nederlander deed het erg goed. 

“Oussama is gewend om op een tweemansmiddenveld te spelen, maar ik wilde hem alleen voor de verdediging zien", analyseerde Geraerts. “Hij groeide goed in het spel, won veel duels en was rustig aan de bal. Het was het moment om hem mijn vertrouwen te geven, want hij verdiende het al lang en hij stelde me niet teleur."

Vanaf de tribune keek één toeschouwer in het bijzonder naar de prestatie van de 21-jarige: Anouar El Azzouzi, tweelingbroer van Oussama en profvoetballer in de Nederlandse D2. Hij zag zijn tweelingbroer voor het eerst starten in de basis van Geraerts. “Het was niet makkelijk voor hem om het eerste deel van het seizoen in de schaduw te blijven", aldus de FC Dordrecht-speler in La Dernière Heure. “Ik sprak elke dag met hem via FaceTime en zei dat hij rustig en geduldig moest blijven. Bij zijn vorige club was hij een van de belangrijkste spelers met veel speeltijd. Hij kreeg eindelijk zijn kans en die greep hij: hij speelde een goede wedstrijd, zowel aan de bal als verdedigend."