Pro League luistert naar de fans: geen wedstrijden meer gepland op zondag om 21u

Pro League luistert naar de fans: geen wedstrijden meer gepland op zondag om 21u

22-12-2022 15:57
5

Tijdens de heenronde doken er geregeld acties en protesten op van de verschillende supportersgroepen uit ons voetbal, die kritiek gaven op de wedstrijdplanning van rechtenhouder Eleven Sports. Na overleg met de Pro League is nu gehoor gegeven aan die verzuchtingen. Zondagavondduels om 21u zijn vanaf februari uit den boze.

Via haar officiële kanalen kondigt de Pro League het goede nieuws voor de vele supporterskringen aan. Tot op heden werd elke speeldag afgesloten met een wedstrijd op zondag om 21u. Een bijzonder laat aftrapuur, vonden velen, zeker wanneer je als fan van pakweg KV Oostende naar KAS Eupen moet afreizen. De verschillende protesten hebben nu geloond. De Pro League heeft bevestigd dat Eleven Sports dat tijdsslot nu geschrapt heeft.

In januari zullen er wel nog enkele wedstrijden op dat moment worden afgewerkt, aangezien die eerder al gepland lagen. Vanaf 3 februari, meer bepaald op de 24e speeldag, zal dat echter niet meer het geval zijn. In de plaats hebben de Pro League en de mediarechtenhouder een ander tijdstip in gedachten, evenzeer op zondag. Het laatste duel van de speeldag zal vanaf dan van start gaan om 19u15 of 19u30.

Met deze ingreep wil de Pro League duidelijk tegemoet komen aan de eisen van de Belgische voetbalfan. Het ging de voorbije weken, zoals aangekondigd, in dialoog met enkelen onder hen. 'Beste fans, we hebben jullie gehoord', luidt de veelzeggende boodschap bij het Twitter-bericht dan ook.