Rode Duivels zakken stevig op nieuwe Elo-ranking, Marokko maakt megasprong

Rode Duivels zakken stevig op nieuwe Elo-ranking, Marokko maakt megasprong

19-12-2022 20:16
15

Na het teleurstellende WK in Qatar zijn de Rode Duivels gezakt op de World Football Elo Ratings-lijst. Roberto Martinez en de nationale ploeg raakten niet verder dan de groepsfase, wat voor een serieus verval heeft gezorgd.

De nieuwe nummer één op de lijst is WK-winnaar Argentinië. Brazilië staat ondanks de teleurstellende uitschakeling tegen Kroatië in de kwartfinale op een tweede plek, gevolgd door Frankrijk. De Rode Duivels stonden op de vierde plek aan het begin van dit jaar, maar zijn inmiddels gezakt naar de elfde plaats.

Elo-rating is een getalsmatige aanduiding van de sterkte van een speler of in dit geval team. Het systeem wordt veelvuldig gebruikt in schaken en dammen, maar kan in principe overal voor worden gebruikt. 

Oranje is acht plaatsen geklommen. Portugal staat op de vijfde plek. Spanje staat zesde. Italië, Engeland, Duitsland en Kroatië maken de top-tien compleet. Marokko heeft een enorme sprong gemaakt. Zij begonnen het toernooi op de 31ste plek, maar staan nu zestiende.