'Neerpede belangrijker dan Europees voetbal voor financiële kant van Anderlecht'

'Neerpede belangrijker dan Europees voetbal voor financiële kant van Anderlecht'

16-12-2022 08:00
7

Deze week publiceerde men de jaarrekening van RSC Anderlecht voor het seizoen 2021-2022. Eindelijk kon paars-wit nog eens winst boeken. Toch blijft het op de centen letten in Brussel. Daarom blijft Neerpede ook in de toekomst het stokpaardje van Anderlecht.

Volgens de cijfers die de nationale bank publiceerde maakte Anderlecht 1,3 miljoen euro winst. Daarbij moet wel gezegd worden dat in het seizoen 2021 – 2022 de kapitaalhouders akkoord ging met een kapitaalsverhoging en de kwijtschelding van een groot deel van de schulden.

Europees voetbal als een plus
In de komende jaren wil Anderlecht zelfbedruipend zijn. Dat schrijft Het Laatste Nieuws. De directie tekende een vijfjarenplan uit. De krant weet dat Anderlecht in dit plan bewust geen rekening houdt met de factor Europees voetbal. Zelfs indien Anderlecht geen Europees voetbal speelt, kan het plan slagen. In het verleden onder Herman Holsbeeck klonk het vaak dat Anderlecht om de twee jaar minstens één keer kampioen moest spelen om de cijfers op orde te hebben.

In het plan van het nieuwe bestuur speelt Neerpede een cruciale rol. De talenten van de jeugdopleiding moeten voor stevige transfersommen zorgen. Dat gebeurde in het recente verleden onder meer met Jérémy Doku en Sambi Lokonga. Ook de scouting krijgt volgens HLN een belangrijke rol om geld in de la te krijgen. Het transferbudget – meent de krant – gaat niet de hoogte in.