Langdurige zaak ten einde: Neymar is vrijgesproken van corruptie

Langdurige zaak ten einde: Neymar is vrijgesproken van corruptie

13-12-2022 13:13
1

Een Spaanse rechtbank heeft Neymar vrijgesproken van fraude en corruptie in verband met zijn transfer van Santos naar FC Barcelona in 2013. Beschuldigingen waren in oktober al ingetrokken door de Spaanse aanklager.

'De rechters hebben besloten de negen aangeklaagden in het proces vrij te spreken. Waaronder voormalige clubvoorzitters van Barcelona, Josep Maria Bartomeu en Sandro Rosell, Santos en de vader van Neymar', aldus de rechtbank in een verklaring.

'Er zijn geen aanwijzingen dat Neymar steekpenningen heeft gekregen en/of heeft geëist om voor Barcelona te tekenen. Het is tevens niet bewezen dat er sprake was van een onrechtmatig contract', luidt het vonnis.

Aanvankelijk werd er een gevangenisstraf van twee jaar en een boete van tien miljoen euro geeist voor Neymar, maar een verrassende wending zorgde ervoor dat alle beschuldingen werden laten vallen. Het Braziliaanse sportinvesteringsbedrijf DIS, dat 40 procent van de sportrechten van Neymar bezat toen hij bij Santos was, spande in 2015 een rechtszaak aan wegens oplichting tijdens de transfer van de speler naar Barcelona. Daardoor claimt het bedrijf een percentage te zijn misgelopen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie