Mazzu: Eerst eenheid herstellen, dan zo hoog mogelijk eindigen in klassement

Mazzu: "Eerst eenheid herstellen, dan zo hoog mogelijk eindigen in klassement"

12-12-2022 23:01
2

Aan de Belgische top wilde het niet lukken voor Felice Mazzu, maar oude liefde Sporting Charleroi wierp hem maar wat graag een reddingsboei toe. In de terugronde mag de trainer zich weer volledig uitleven op bekend terrein. Dat zal hij met de nodige ambitie doen.

Vanop zonnige stageoorden kreeg Mazzu enkele vragen van de supporters voor de voeten geworpen. Over de ambitie voor het vervolg van dit seizoen, bijvoorbeeld. "Onze eerste ambitie is om de eenheid tussen het bestuur, de supporters en de spelers te herstellen. Op langere termijn willen we elke match winnen en zo hoog mogelijk eindigen in het klassement."

Er ligt hoe dan ook werk op de plank bij Charleroi. De eigen aanhang verweet de spelers de voorbije maanden een gebrek aan inzet. "Ik hoop dat in elk geval, áls de mentaliteit niet goed zat (wat ik niet zeg). Ik wil strijders, zoals tijdens mijn eerste passage hier", steekt Mazzu hen een hart onder de riem. Op tactisch vlak heeft hij al enkele werkpunten in zijn hoofd. "Het zou pretentieus zijn om te zeggen dat er enorm veel moet verbeteren", toont hij respect voor het werk van voorgangers Edward Still en Frank Defays. "Vanuit mijn filosofie zou ik echter meer spelers in de vijandelijke zestien willen krijgen wanneer we de bal hebben, om de tegenstander in moeilijkheden te brengen."

Tot slot wilden de fans graag weten waarom Mazzu per se naar Mambourg wilde terugkeren. "Omdat ik voor een 'levensproject' gekozen heb", blijft de Italobelg eerst nog mysterieus. Daarna legt hij uit wat hij daarmee bedoelt. "In dit milieu bestaan er enkel mooie keuzes. Als je ergens mooie momenten beleefd hebt, heb je zin om daar terug te keren en die te herbeleven. Daarnaast zit ik nu weer dichter bij mijn familie en mijn papa, waardoor ik regelmatig contact kan hebben", besluit hij met een persoonlijke noot.