Poll van Marca: Spanjaarden willen Martinez als opvolger van Luis Enrique

Poll van Marca: Spanjaarden willen Martinez als opvolger van Luis Enrique

07-12-2022 09:17
16

Spanje nam dinsdag afscheid van het WK in Qatar. Tegen Marokko ging het na strafschoppen mis. Stilaan moet Luis Enrique vrezen voor zijn baan. 'Wie moet dan de nieuwe Spaanse bondscoach worden?', vroeg Marca zich af. Het meest gekozen antwoord van de poll? Roberto Martinez.

Martinez was de vorige jaren in ons land aan de slag als bondscoach en technisch directeur. Op het WK in Rusland hielp de Spanjaard België aan een derde plaats. Het WK in Qatar werd helaas voor de Rode Duivels een mislukking. De Belgen geraakten niet voorbij de groepsfase. Na het 0-0 gelijkspel tegen Kroatië kondigde Martinez zijn afscheid bij de Belgische nationale ploeg aan.

Bij Spanje heeft Luis Enrique nog een contract, toch is de kans aanwezig dat de bondscoach de prijs moet betalen voor de uitschakeling tegen Marokko. Marca stelde aan zijn lezers vier opties voor om Luis Enrique te vervangen als bondscoach. De mogelijke kandidaten waren naast Martinez: Luis de la Fuente (bondscoach Spanje U23), Rafael Benitez en Marcelino García Toral. Die laatste twee zitten momenteel zonder job. Benitez was in het verleden actief als manager van onder meer Real Madrid en Liverpool. Marcelino stond dan weer voor de groep bij Villarreal en Valencia.

Bron: Marca

Ondertussen brachten al meer dan 57.000 personen hun stem uit. Liefst 39 procent van de stemmers verkiest Martinez als mogelijke opvolger van Luis Enrique. De voormalige bondscoach haalt het zo van Marcelino (33 procent), Benitez (19 procent) en de la Fuente (9 procent).