Duitsers in zak en as na uitschakeling: 'Slechtste dag uit mijn carrière'

Duitsers in zak en as na uitschakeling: 'Slechtste dag uit mijn carrière'

02-12-2022 10:45
0

Joshua Kimmich was troosteloos na het opgelopen debacle donderdagavond op het WK. Hoewel er van Costa Rica werd gewonnen, ging Japan er met de winst vandoor tegen Spanje. Daardoor moest Duitsland het mondiale eindtoernooi vroegtijdig verlaten. 

De uitschakeling valt Kimmich zwaar, reageert hij na afloop van de wedstrijd. "Het is absoluut de zwaarste dag in mijn carrière. Voor de tweede keer op rij worden we uitgeschakeld in de eerste ronde op een WK, met daar tussendoor ook het mislukte EK. Het is heel zuur. Het zijn gemiste kansen", stelt de middenvelder annex rechtsback. 

Kimmich legt de schuld niet bij Spanje neer. "Natuurlijk hoop en reken je erop dat Spanje zal winnen, maar ik geloof niet dat we in de positie zijn om ze een verwijt te kunnen maken. We hadden de kans om boven Spanje en Japan te staan. We moeten de schuld niet neerleggen bij Spanje."

Bij Duitsland is het vooral defensief kwetsbaar, ziet ook Kimmich. "We krijgen zeer makkelijk goals tegen. Een tegenstander hoeft niet veel te investeren om tegen ons goedkope doelpunten te maken."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie