Ex-ploegmaat hekelt De Bruyne: Dan heb je verkeerde mentaliteit

Ex-ploegmaat hekelt De Bruyne: "Dan heb je verkeerde mentaliteit"

27-11-2022 20:16 Laatste update: 20:17
78

De Rode Duivels hebben met 0-2 van Marokko verloren. Kevin De Bruyne speelde opnieuw een povere wedstrijd. Zijn voormalige ploegmaat Pablo Zabaleta was bij BBC niet mals voor hem. 

De Bruyne gaf eerder deze week aan dat het team te oud is om nog competitief te zijn. Dat vindt Zabaleta onzin. "Als je 31 of 32 bent, is dat oud in het voetbal? Kijk naar Kroatië met Luka Modric, Ivan Perisic en Dejan Lovren. Ik bedoel, ik hoor hen of een ploeg als Uruguay met mannen als Luis Suarez en Diego Godin toch ook niet klagen over een oude ploeg of zo. Nee, want dan heb je de verkeerde mentaliteit en dat is net het grote probleem bij België."

Volgens Zabaleta zit er nog genoeg talent in de kern. "Aan kwaliteit geen gebrek. Ik denk dat ze nog altijd genoeg spelers hebben om eender wie te verslaan op dit WK, maar als je vooraf al begint te klagen over vanalles, dan wordt het moeilijk natuurlijk. Misschien spelen ze wat mentale spelletjes, ik weet het niet. Maar ze hebben een paar spelers die niet echt jong meer zijn, maar de rest wel."

Donderdag moeten de Rode Duivels hoe dan ook winnen van Kroatië, dat zondagavond met 4-1 kon winnen van Canada.