Jonkies in Challenger Pro League zien af: Heel moeilijk te combineren

Jonkies in Challenger Pro League zien af: "Heel moeilijk te combineren"

25-11-2022 17:44
4

Dit seizoen krijgen we vier beloftenploegen in de Challenger Pro League, met heel wat jonkies die hun eerste stappen zetten in het profvoetbal. Voor de jonge voetballers is dat niet altijd even makkelijk, geeft ook Joaquin Seys van Club NXT aan.

De nog steeds maar zeventienjarige flankverdediger is bezig aan zijn doorbraak als profvoetballer, al is dat als jonge snaak niet altijd even makkelijk. Zo is hij niet enkel profspeler, maar ook nog een student. "Ik merk dat dit de laatste tijd heel moeilijk te combineren valt", klinkt het bij Het Nieuwsblad.

Seys zit momenteel in zijn laatste jaar in het middelbaar, maar kent een bijzonder druk programma. "Van acht tot twaalf zijn we steevast op school en vervolgens worden we met een busje naar Westkapelle gebracht, waar we eten en nadien trainen. Dit seizoen speelden we vaak op vrijdagavond. Tel daar ook nog eens de zes matchen in de Youth League bij en je komt tot de vaststelling dat het druk was."

School even links laten liggen zit er niet in, al heeft Seys natuurlijk wel een grote droom. "Club Brugge staat er nu eenmaal op dat we onze schoolcarrière afmaken. Maar ik heb heel hard gewerkt om hier te staan en ik heb maar één doel voor ogen: profvoetballer worden", besluit hij.