Joos zag Martinez grote fout maken: Je kan niet zonder hem

Joos zag Martinez grote fout maken: "Je kan niet zonder hem"

24 november - 20:45
33

Echt overtuigen konden onze Rode Duivels woensdag niet in het WK-duel tegen Canada. Er werd dan wel met 1-0 gewonnen, maar dat was met grote moeite. Ook analist Filip Joos zag hoe moeilijk de Rode Duivels het hadden.

Vooral op het middenveld leek de nationale ploeg de slag helemaal verloren te hebben. Youri Tielemans en Axel Witsel slaagden er maar niet in om tot voetballen te komen. Pas na de inbreng van Amadou Onana liep het wat beter, oordeelt Joos.

De analist vindt dan ook dat Onana voortaan een basisplek verdient. "Elke volger van de Duivels en het Engelse voetbal zei: 'zet Onana'. Ik vond Tielemans wel beter spelen dan Witsel, maar ook zaken duidelijker fout doen. Maar Onana deed wat van hem werd verwacht. Hij is iemand die de linies breekt met de bal aan de voet. Je kan dit toernooi niet spelen zonder hem", geeft hij aan bij Sporza.

Joos zag bondscoach Roberto Martinez sowieso een grote fout maken in zijn WK-selectie. Volgens hem had Martinez voor wat meer vers bloed moeten zorgen op het middenveld. "Het is doodzonde dat Roméo Lavia niet mee is. En als ik gisteren keek: het is doodzonde dat Heynen niet mee is. Dat zijn jongens die in vorm zijn. Die Canadezen spelen ook niet allemaal bij Real Madrid", besluit hij.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie