Canadese media watertanden: 'Hopes are high voor eerste wereldbeker in 36 jaar'

Canadese media watertanden: 'Hopes are high voor eerste wereldbeker in 36 jaar'

23-11-2022 08:30 Laatste update: 19:30
2

Een belangrijke dag voor het Belgische voetbal, alweer, maar dat geldt in het kwadraat voor tegenstrever Canada. Om 20u treden de Noord-Amerikanen voor het eerst sinds het WK in 1986 nog eens aan op het grootste voetbalschouwspel ter wereld. Ook de lokale media staan te trappelen voor de aftrap.

'Canada's team schakelt versnelling hoger op WK', drukt CBC Sports haar ongeduld uit op de voorpagina. 'Hopes are high', staat er te lezen, 'aangezien de mannelijke Canadese voetbalploeg zich voorbereid om voor het eerst in 36 jaar een WK-terrein te betreden.' De huidige generatie wordt omschreven als 'The Next Big Thing'. Dat Alphonso Davies uiteindelijk fit bevonden is en aan de aftrap zal verschijnen, wordt met gejuich onthaald. 

In Sports Net tracht journalist Peter Galindo de volgende vraag te beantwoorden: 'Zou Canada België kunnen verrassen? Dan moet het volgende gebeuren.' De favorietenrol ligt duidelijk bij de Rode Duivels. 'Het staat vast dat Canada haast foutloos zal moeten zijn om een kans te maken', opent de analyse. Volgens Galindo zal het elftal van John Herdman in een soort 3-6-1 aantreden, gelijkaardig aan de formatie van Roberto Martinez. Met snelheid in de omschakeling wil het Toby Alderweireld en co pijn doen. In balverlies wordt verwacht dat Canada eerder terugvalt in 4-4-2.

'Sterren Alphonso Davies en Jonathan David moeten de weg wijzen', legt ook Sporting News de verantwoordelijkheid bij de aanvallende jongens. Ook dat medium beseft dat het al een eeuwigheid geleden is dat Les Rouges, zoals de bijnaam van het nationale team luidt, nog eens present tekenden op een WK. 'Canada moet de verloren tijd goedmaken. Het heeft nog nooit een punt gesprokkeld op een wereldbeker, noch een doelpunt gemaakt. Van het WK 1986 keerde Canada namelijk met lege handen terug', herinnert Sporting News zich. Hopelijk blijft die nul ook na woensdagavond nog op het bord staan ...