Vanhaezebrouck is streng voor Martinez: Hij heeft een fout toegegeven

Vanhaezebrouck is streng voor Martinez: "Hij heeft een fout toegegeven"

15-11-2022 14:31
24

Het WK gaat bijna van start, de selecties zijn bekend. Roberto Martinez maakte een selectie van 26 spelers, met ook enkele opvallende namen. Hein Vanhaezebrouck stelt er zich toch enkele vragen bij.

Zo koos Martinez in zijn selectie voor Zeno Debast en Wout Faes en liet hij enkele ervaren pionnen thuis. Opvallend voor de trainer van KAA Gent. "Hij heeft eigenlijk al een eigen fout toegegeven door alle voorbereidingsmatchen te spelen met ervaren spelers in de verdediging. En in extremis moet hij Denayer en Boyata dan toch achterwege laten", klinkt het bij Sporza.

"Hij gaat voor de jonkies, maar daarmee geeft hij toe dat hij al die voorgaande jaren aan een verdediging heeft zitten bouwen met verkeerde spelers", zegt Vanhaezebrouck. De trainer van Gent geeft aan dat hij van die jonkies onder andere Wout Faes niet zou hebben meegenomen.

Wie wel een plekje had moeten krijgen in die selectie is Brandon Mechele, oordeelt Vanhaezebrouck. "Ik vind dat Brandon Mechele normaal niet bij de nationale selectie moet zitten voor een wereldkampioenschap. Maar gezien de omstandigheden zou ik de eerstvolgende in ‘maturiteit’ meenemen", alludeert hij op Mechele.