WK-selectie Portugal bekend: vijfde WK voor Ronaldo, Benfica-talent mag mee

WK-selectie Portugal bekend: vijfde WK voor Ronaldo, Benfica-talent mag mee

10-11-2022 19:50
3

De definitieve selectie van Portugal voor het WK is bekend. Cristiano Ronaldo, die ook in 2006, 2010, 2014 en 2018 al van de partij was, kan zich gaan voorbereiden op zijn vijfde WK. Een opvallende naam in de selectie van de Europees kampioen van 2016 is António Silva. 

De negentienjarige Silva maakt pas sinds afgelopen zomer deel uit van de hoofdmacht van Benfica. Onder de hoede van Roger Schmidt is de talentvolle verdediger bezig aan een uitstekend seizoen. Hij speelde al zeventien wedstrijden voor de koploper van Portugal, en is niet meer uit de basis weg te denken. Op 24 september maakte hij zijn debuut voor Selecção das Quinas, in het vriendschappelijke duel met Georgië. Volgend jaar neemt hij het ook op tegen Club Brugge in de Champions League. 

Collega-verdediger Pepe (39) is uiteraard ook weer van de partij. Ook sterkhouders Joäo Cancelo, Bernardo Silva, Bruno Fernandes, Rafael Leäo en João Félix reizen af naar Qatar.

Keepers: Diogo Costa (FC Porto), José Sá (Wolverhampton Wanderers FC) en Rui Patrício (AS Roma)

Verdedigers: Diogo Dalot (Manchester United), João Cancelo (Manchester City), Danilo Pereira (PSG), Pepe (FC Porto), Rúben Dias (Manchester City), António Silva (SL Benfica), Nuno Mendes (PSG) en Raphael Guerreiro (Borussia Dortmund)

Middenvelders: João Palhinha (Fulham FC), Rúben Neves (Wolverhampton Wanderers FC), Bernardo Silva (Manchester City), Bruno Fernandes (Manchester United), João Mário (SL Benfica), Matheus Nunes (Wolverhampton Wanderers FC), Otávio Monteiro (FC Porto), Vitinha (PSG) en William Carvalho (Real Betis);

Aanvallers: André Silva (RB Leipzig), Cristiano Ronaldo (Manchester United), Gonçalo Ramos (SL Benfica), João Félix (Atlético Madrid), Rafael Leão (AC Milan) en Ricardo Horta (SC Braga)

Een opvallende afwezige in de selectie van trainer Fernando Santos is Paris Saint-Germain middenvelder Renato Sanches.

De Portugezen zitten in een groep met Ghana, Uruguay en Zuid-Korea.