Chelsea gaat onderuit tegen Manchester City en ligt uit de League Cup

09-11-2022 22:58
1

Manchester City heeft Chelsea verslagen in de derde ronde van de League Cup. In het Etihad Stadium werd het 2-0 voor de ploeg van Pep Guardiola. Riyad Mahrez en Julián Álvarez waren de doelpuntenmakers.

Beide ploegen begonnen met een fiks gewijzigde opstelling aan de wedstrijd in het Engelse bekertoernooi. Bij Manchester City zaten onder andere Erling Haaland, Ederson en Kevin de Bruyne op de bank.

In de openingsfase ging de thuisploeg direct vol voor het maken van de openingstreffer. Na tien minuten spelen begon ook Chelsea zich voor het doel van keeper Stefan Ortega te melden. Onder andere Ziyech kwam een aantal keer gevaarlijk op via de rechterkant. Gescoord werd er nog niet in het eerste bedrijf.

In de tweede helft kwam de wedstrijd meer en meer los. Dit resulteerde in de bevrijdende eerste treffer voor Manchester City. De Algerijn Mahrez zette met een afgemeten vrije trap zijn ploeg op voorsprong. Na de 1-0 kreeg Ziyech nog een grote kans op de gelijkmaker, maar vijf minuten later viel de goal juist aan de andere kant. Doelman Edouard Mendy kon een inzet van Mahrez niet klemvast pakken en Álvarez was er als de kippen bij om de rebound binnen te tikken en 2-0 te maken.

De eindstand bleef 2-0, waardoor Manchester City verder gaat in de League Cup en Chelsea sneuvelt hierdoor na Chelsea en Tottenham Hotspur als derde Londense club in het bekertoernooi