Waarom Tim Matthys Anderlecht verlaat: “Nooit de plaats gevonden die hij wilde”

Waarom Tim Matthys Anderlecht verlaat: “Nooit de plaats gevonden die hij wilde”

08-11-2022 18:31
7

Tim Matthys wordt in heel België aangeprezen als een toptalent. Toch vertrekt de scout na minder dan een jaar bij RSC Anderlecht naar KV Mechelen. Op die manier trekt Matthys naar zijn favoriete club.

Matthys heeft het vooruitzicht op een vrijere rol bij zijn nieuwe club. Hij wordt op die manier de opvolger van Tom Caluwé, die naar Club Brugge vertrok. Dit is een nieuwe slag voor de structuur bij Anderlecht. Zonder Peter Verbeke, die ziek is en voor onbepaalde tijd afwezig zal zijn, zal paars-wit het moeten doen zonder een van zijn belangrijkste scouts. 

Het vertrek van Matthys hangt, volgens DH Sport, nauw samen met de komst van Fredberg als hoofd van de sportdivisie. “Matthys heeft nooit de plaats gevonden die hij wilde”, klinkt het in de krant. “Zijn overstap van KAA Gent naar Anderlecht moest dienen als een enorme boost voor zijn carrière.”

Matthys werd een belangrijk aanspreekpunt voor transfers. “Hij was de eerste die de nieuwe spelers verwelkomde”, klinkt het bij DH. “Zijn positie werd echter in twijfel getrokken toen Belaen meer en meer Verbeke's rechterhand werd.” Matthys zou nu dus liever een nieuwe uitdaging aan gaan als sportief directeur bij Mechelen. Achter de schermen zal hij meer vrijheid hebben.