'Leicester denkt niet aan cashen voor Tielemans, degradatiestrijd primeert'

'Leicester denkt niet aan cashen voor Tielemans, degradatiestrijd primeert'

02-11-2022 11:31
1

Het staat in de sterren geschreven dat Youri Tielemans aan zijn laatste seizoen bij Leicester City bezig is. De Rode Duivel heeft voldoende aanbidders én loopt komende zomer uit zijn contract. Zijn huidige werkgever zal alvast niet proberen om in de wintermercato nog snel munt te slaan.

Volgens The Sun is er geen haar op het hoofd van Brendan Rogers dat eraan denkt om Tielemans in januari te verpatsen. Nochtans zou dat vanuit financieel oogpunt een logische keuze zijn. Tielemans zit namelijk in zijn laatste contractjaar, waardoor hij in de zomer van 2023 gratis de deur uit wandelt. Gesprekken over een verlenging van zijn verbintenis zijn voorlopig op niets uitgedraaid. Dat lijkt ook zo te blijven.

Als Leicester in de winterse transfermarkt zou besluiten om te verkopen, kan het toch nog wat geld in het laatje krijgen voor haar aanvoerder. Dat is Rogers echter niet van plan. De reden is simpel: The Foxes staan momenteel onder de rode streep en lijken een lang seizoen degradatievoetbal tegemoet te gaan. Daarbij kunnen ze alle steun tot het einde gebruiken, ook die van Tielemans dus.

Dat nieuws is vooral jammer voor Arsenal FC en Newcastle United. Die twee clubs werden de laatste tijd het vaakst in verband gebracht met Tielemans. Als de middenvelder volgende zomer inderdaad transfervrij op de markt komt, zouden er wel eens nieuwe gegadigden kunnen opduiken.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie