Ook Raskin droomt plots van WK: Als ik ploeg kan helpen, doe ik dat met plezier

Ook Raskin droomt plots van WK: "Als ik ploeg kan helpen, doe ik dat met plezier"

31-10-2022 22:53
7

Standard Luik herleeft dit seizoen en dat weerspiegelt zich in de individuele prestaties van enkele uitblinkers. Zo voetbalt Nicolas Raskin de laatste weken op een wolk. Prompt wordt zijn naam in verband gebracht met de Rode Duivels. Vanzelfsprekend heeft de middenvelder daar wel oren naar.

Ondanks de flinke concurrentie op zijn positie én het feit dat hij nooit eerder opgeroepen werd door Roberto Martinez, liet RTBF vallen of het wereldkampioenschap een realistische doelstelling mag vormen. Raskin ging dat vraagstuk niet uit de weg. "Ik ben Belg en daar ben ik trots op. Wanneer je klein bent, droom je ervan om voor de Rode Duivels uit te komen. Ik hoop dat ooit te kunnen", toont de Luikenaar zich enthousiast.

"De beste communicatiecampagne om mijn kandidatuur te stellen is wat we op het veld realiseren met Standard. We hebben enkele opeenvolgende mooie resultaten geboekt." Raskin komt al jaren uit voor de nationale jeugdreeksen, maar bij de A-ploeg zou het een primeur zijn. "Als ik de ploeg kan helpen met mijn kwaliteiten, zou ik dat met plezier doen", trapt hij een open deur in. 

Welke troeven zou hij naar eigen zeggen kunnen toevoegen aan de Rode Duivels? "Ik kan persoonlijkheid meebrengen, ik verdedig naar voren en roof ballen uit de voeten van de tegenstanders", vat hij zijn palet aan sterke punten samen. Of dat vanop de zes of vanop de acht zou zijn, maakt voor Raskin niets uit. "Ik hou van die twee posities", benadrukt hij. "Ik hou ervan om naar voren te spelen, maar sinds de komst van Ronny Deila vind ik het ook fijn om van achteruit op te bouwen."